Leerlooijerij – Gilze

Locatie Gilze, Nederland
Type wonen
Fase uitvoering
Opdrachtgever particulier
Samenwerkingen 
Aannemer eigen beheer
Constructeur JV2 Bouwadvies
Fotografie Thomas Mayer
Bouwadvies Team 42

Twee woningen in een gebouw.

De voormalige Leerlooierij in Gilze is in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd. Veel karakteristieken van de fabriek, zoals het metselwerk en stalen kozijnen,  zijn  met een verbouwing uit de jaren ’80 uit verdwenen. We willen zoveel mogelijk gebruik maken van wat het pand nog wel te bieden heeft.  De opdrachtgever is een gezin met (schoon) ouders die er gaan wonen.

De fabriek is opgedeeld  in twee woningen. Om de woningen te scheiden is een stramien uit het midden van de fabriek verwijdert. Deze centrale gemeenschappelijke ruimte  biedt rechts en links toegang tot de woningen. De woonruimtes op de begane grond grenzen ieder aan een eigen tuin. Het gezin heeft de grotere tuin aan de achterzijde van het pand.  Ook de tuin van de ouders aan de voorzijde heeft voldoende privacy, zon en schaduw.  ondanks dat iedereen onder één dak woont is er voldoende privacy.

In de woningen zelf zijn  vides gecreeërd om de hoge ruimtes te benadrukken. De oorspronkelijke balklagen blijven zichtbaar, zodat de kwaliteit van het gebouw weer volledig tot haar recht komt.

Laden...
Terug naar boven