Dijkhuis Hurwenen

Locatie Hurwenen
Type Renovatie
Functie Wonen
Fase Uitgevoerd
Opdrachtgever Particulier
Samenwerkingen 
Aannemer Respol bouw en Klusbedrijf
Constructeur JV2 Bouwadvies BV
Fotografie Thomas Mayer

Het dijkhuis in Hurwenen is onderdeel van een ensemble van 5 woningen die gemeentelijk monument zijn. Voor één van deze woning zijn we gevraag om een fijnere leefkeuken te maken met meer licht, zicht en connectie.

Eerder zijn aan de achterkant van deze woning al aanbouwen geplaatst over de volle breedte. De hoofdingreep is deze achterwand open te maken middels een glazen pui. Daarmee is de tuin meer onderdeel van de woning en visa versa. De open verbinding met de woonkamer zorgt ervoor dat de dijk eveneens onderdeel wordt van de woning.

Door een aantal slimme ingrepen wordt deze kleine sociale arbeiderswoning, waar de woning o.a. zijn status aan monument aan ontleent, een hele open en lichte woning.

Laden...
Terug naar boven