De Drie Haringen

Locatie Deventer
Type Renovatie rijksmonument
Functie Bakkerswinkel en kantoorruimte voor startups
Fase Ontwerp
Opdrachtgever Particulier

In Deventer mogen we de ambitie van de opdrachtgever, om iets voor de stad te betekenen, vormgeven. Het monumentale pand, ‘De Drie Haringen’, wordt verbouwt tot een bedrijfsverzamelgebouw voor startups die daar enkele jaren voor niets mogen ondernemen. 

De ondernemers krijgen dus een werkplek aangeboden en begeleiding van een team van experts. Op de begane grond wordt een bakkerswinkel gevestigd die als ontmoetingsplek voor zowel de gebruikers van het pand als passanten zal dienen. 

Het zes verdiepingen tellende gebouw (inclusief twee vlieringen) zal een atrium krijgen die het gebouw verticaal doorsnijdt, waarbij de oude functie van het gebouw – een pakhuis voor haringen, met een katrol met kabels in de nok en met op elke verdieping en grote laaddeur – voor iedereen zichtbaar is. Het atrium zorgt ervoor dat de bedrijven zichtbaar zijn en dat iedereen met elkaar in contact kan staan. Geen anoniem kantoorgebouw dus, maar een levendige ontmoetingsplek waar werken een onderdeel van het leven is.

Laden...
Terug naar boven