Woning aan Vlaamse kust

Locatie Vlaamse kust
Type Verbouwing
Functie Wonen
Fase Gerealiseerd (december 2018)
Opdrachtgever Particulier
Samenwerkingen 
Fotografie Thomas Mayer
Download ED projectsheet Knokke NL (pdf)

Het woord verbouwing doet eigenlijk een beetje tekort aan de opdracht die we hebben gekregen en hetgeen we hebben gerealiseerd. De opdrachtgever waar we al decennia voor werken kreeg door marktomstandigheden de buitenkans: ze konden heel voordelig een kasteel van een huis te kopen op een fantastische plek aan de Vlaamse kust.  Een buitenkans, ware het niet dat het huis in de jaren tachtig op zijn Belgisch was gebouwd, alsof het echt een soort villa/kasteel aan de kust moest worden. Alles wat er mooi aan gemaakt was, was lelijk en misplaatst, maar het huis zelf was prima in orde. We kregen de vraag of we iets van het in de schoot geworpen verschrikkelijke lelijke huis konden maken. Een hele leuke vraag en opdracht want er waren geen gevoeligheden over het bestaande en we kregen behoorlijk wat vrijheid om de Belgische frivoliteiten te verwijderen en er iets anders voor in de plaats te maken.

De tweede en belangrijkste boodschap die we kregen was dat het huis na verbouwing niet als een kasteel moest aanvoelen maar juist warm, geborgen en comfortabel. Het moest een echt ‘leefhuis’ worden waarin alle kinderen en toekomstige kleinkinderen tegelijk konden verblijven. Het plan om de zolder erbij te betrekken ontstond zodoende al vrij snel. Hiermee werd het huis nog groter dan het al was. Ook waren er een paar opvallende punten in de dakvlakken dicht gestuukt. Hier zat zoveel ruimte achter dat we er twee slaapkamers met badkamers konden maken.

Naast de bouwkundige ingrepen hebben we ook de interieurelementen en timmerwerk verzorgd. Het maatwerk gaat in veel gevallen naadloos over in de architectuur of is daar exact ingepast (visgraatparket, badkamermeubels, deuren, garderobekasten, verlichting, wc-rolhouders, spiegels ect.). We hebben een Belgisch jaren-tachtig-kasteel verbouwt tot een fijn groot familiewoonhuis.

Laden...
Terug naar boven