PHE Hotel

Location Strijp R, Eindhoven
Type Herbestemming
Function Hotel
Fase Omgevingsvergunning verleend
Client De Bezittingen van Piet Hein Eek BV
Download ED projectsheet PHE-hotel (pdf)

De ontwikkeling van ons bedrijf en het pand is in sterke mate gebaseerd op de gedachte dat er rond het unieke concept, van idee tot product onder één dak, een zo compleet mogelijke context wordt gecreëerd. Onze gasten komen van over de hele wereld maar ook gewoon uit Eindhoven. Het pand als plek of locatie van activiteiten en gebeurtenissen is nu al stevig verankerd in stad en buurt. Een ontbrekende schakel in het geheel is dat onze gasten ook bij ons kunnen overnachten. Het hotel met de verschillend ingerichte kamers biedt niet alleen de mogelijkheid te overnachten maar is tevens een verlengstuk van de showroom waar het niet alleen om de spullen gaat maar ook om de beleving. De entree van het hotel krijgt dan ook een grote glazen pui met daarachter een lift met glazen behuizing, waardoor richting de begane grond en de tussenverdieping van de winkel en showroom gekeken kan worden.

Het hotel, dat op de bovenste verdieping zal worden gerealiseerd  krijgt dertien kamers die ieder op een andere manier worden ingericht. De lobby, bar en ontbijtruimte zullen in de Wonderkamer (de huidige galerieruimte) op de ondergelegen verdieping komen. Hiermee wordt het samensmelten van het totaalconcept versterkt. Hier zullen onze gasten ontvangen worden en ontbijten in een ruimte met kunst en bijzondere objecten. Grenzend aan deze ruimte komt het dakterras ontsloten door grote openslaande deuren Ook op het hoogste dak willen we een kleine exclusieve rooftopbar realiseren. Dit dakterras is bereikbaar met de lift. De dakterrassen op verschillende niveaus, met begroeiing creëren een grootstedelijk gevoel.

De horeca van de ontbijtruimte, bar en dakterrassen staan ten dienste van het hotel. Gasten kunnen hier ontbijten en/of een drankje nuttigen maar ook kleine besloten bijeenkomsten, zoals vergaderingen, lunches, private dinings of recepties behoren tot de mogelijkheden. In ons pand hebben we al een zaal en restaurant waar feesten, congressen en partijen worden georganiseerd dus hierin spelen de voorzieningen van het hotel geen rol. Het hotel dient voor ons voornamelijk als aanvulling en versterking van ons totaalconcept. We zijn niet gericht op volumes maar willen onze gasten een totaalbeleving bieden.

Loading...
Back to top