10.01.2018 | Oplevering Fortwachterswoning

De fortwachterswoning is opgeleverd. Voor Stadsherstel Amsterdam NV hebben we de nieuwe fortwachterswoning ontworpen bij het Fort Krommeniedijk te Uitgeest. De eerste schets heeft Piet Hein in 2009 al gemaakt. Destijds stond het bestemmingsplan niet toe dat er een woning gebouwd werd en belandde het plan op een dood spoor.

In november 2015, 6 jaar later, belde Stadsherstel ons dat het bestemmingsplan rond was en dat we aan de slag konden! Een verassing want wij wisten helemaal niet dat ze nog met het project bezig waren. In die 6 jaar hebben we niet stil gezeten is er zelfs een architectenbureau opgericht, waardoor we de woning nu ook zelf konden uitwerken. Samen met Stadsherstel en Akerbouw hebben we een bijzonder gebouwtje neergezet waar van alles mis had kunnen gaan maar dat is dus niet gebeurd.

In 2017 is de nieuwe fortwachterswoning gerealiseerd. Geïnspireerd op de originele fortwachterswoning en de wijze waarop de genie nu zou bouwen, is de woning gemaakt van hout en plaatmateriaal en aangepast aan de moderne eisen: goed geïsoleerd, inclusief warmtepomp en stroom van de zonnepanelen op het dak van het fort.

Voor meer informatie en foto’s van het project kijk op onze projectpagina.

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven